Υπηρεσίες

 
 
 

Παρεχόμενες υπηρεσίες Οδοντιατρικής Κλινικής Maydental

 
 
 
 

• Εξέταση:

 
Στο πρώτο ραντεβού γίνεται μια λεπτομερής εξέταση του ασθενή που σε συνδυασμό με το ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό θα οδηγήσουν στην διάγνωση και στην συνέχεια στο σχέδιο θεραπείας. Οι ψηφιακές ακτινογραφίες , το βίντεο και οι φωτογραφίες μέσω του στερεοσκοπίου συνιστούν μερικά εργαλεία για την ακριβή διάγνωση τυχόν προβλημάτων αλλά και την πλήρη κατανόηση τους από τον ασθενή.
 
  • Καθαρισμός
 
  • Ατραυματικές εξαγωγές
 
  • Εμφυτεύματα
 
 
 
 
 
 
 

• Προσθετική εργασία όταν απουσιάζουν μερικά δόντια ή όλα τα δόντια:

 
Όταν δεν είναι εφικτό να αντικαταστήσουμε τα ελλείποντα δόντια με γέφυρες, καταφεύγουμε τότε στις οδοντοστοιχίες ή στον συνδυασμό γέφυρας- οδοντοστοιχείας.
Ο παραδοσιακός τρόπος αποκατάστασης ασθενών που έχουν λίγα ή καθόλου δόντια είναι οι οδοντοστοιχίες, μερικές ή πλήρεις (ολικές). Ο πιο σύγχρονος τρόπος αποκατάστασης τους είναι η χρήση εμφυτευμάτων. Παρόλα αυτά, για τους ασθενείς που δεν επιθυμούν ή δεν είναι κατάλληλοι για εμφυτεύματα, είναι δυνατή η κατασκευή αισθητικών οδοντοστοιχιών.
 
 
 

• Προστατευτικοί νάρθηκες:

 
  • Αθλητικός νάρθηκας:
Αποτελεί βασικό εξοπλισμό για τους αθλητές όλων των ηλικιών. Παρέχει προστασία στα δόντια, στα χείλη, στα μάγουλα και στη γλώσσα, από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Οι νάρθηκες κατασκευάζονται να εφαρμόζουν σωστά, με τα μέτρα που έχουμε πάρει από το στόμα του ασθενή.

  • Νάρθηκας βρυγμού (θεραπεία για τρίξιμο δοντιών):
Ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων τρίζουν ή σφίγγουν τα δόντια τους είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας είτε κατά τη διάρκεια της μέρας όταν βρίσκονται σε στρες. Αυτή η συνήθεια λέγεται βρυγμός και μπορεί να προκαλέσει αποτριβές και κατάγματα στα δόντια, απώλεια ύψους στο κάτω τριτημόριο του προσώπου, τραυματική σύγκλιση και έντονο πόνο στα δόντια καθώς και πόνο στις αρθρώσεις που συνοδεύεται με δυσκολία στο άνοιγμα του στόματος. Ο νάρθηκας βρυγμού από τη μία προστατεύει τα δόντια και τις αποκαταστάσεις και από την άλλη φέρνει τη γνάθο σε μια πιο ξεκούραστη θέση.